Czas czytania: 2 minuty

zupa-warzywna-z-kasza-jaglana

Zupa warzywna z kaszą jaglaną

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 1 średni brokuł
  • 250 g pieczarek
  • 250 g fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 natka pietruszki
  • Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, tymianek, ostra papryka

Marchewkę, pieczarki oraz fasolkę szparagową umyj i pokrój na małe kawałki. Brokuł umyj i podziel na małe różyczki.  Obierz cebulę i czosnek, pokój na małe kawałki i podsmaż wraz z pieczarkami na maśle. Wrzuć wszystkie warzywa do bulionu dodaj koncentrat pomidorowy oraz kaszę jaglaną , gotuj na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Podawaj gorącą zupę udekorowaną natką pietruszki.