Czas czytania: 2 minuty

Imbirowe dzwonka łososia

Dzwonko łososia obtocz w przyprawach soli, pieprzu, bazylii, ostrej papryce oraz mielonym imbirze. Następnie posyp mąką , zamocz w jajku a następnie w bułce tartej. Usmaż dzwonko łososia na oleju rzepakowym, podawaj z kaszą jaglaną oraz surówką.

rozgrzewajacy-napoj

Rozgrzewający napój!

Imbir bardzo dobrze komponuje się z aromatem kawy lub herbaty. Świeże plastry imbiru lub sproszkowaną 1 łyżeczkę dodaj do kawy lub owocowej herbaty. Świetnym dodatkiem do takiego napoju jest mleko kokosowe lub migdałowe a także miód! Wypróbuj również kawę z dodatkiem imbiru i przyprawy do piernika lub cynamonu.

Zupa krem z zielonego groszku z dodatkiem imbirowej nuty

2 szklanki mrożonego lub świeżego groszku zagotuj w 500 ml bulionu warzywnego. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju rzepakowego. Dodaj do groszku cebulę oraz pokrojoną paprykę zieloną. Dodaj pieprz, sól, słodką paprykę, bazylię oraz starty na małych oczkach imbir. Kiedy zupa lekko wystygnie zmiksuj na gładki krem, podawaj z grzankami lub ptysiowym groszkiem.