Czas czytania: 2 minuty

kasza z grzybami

Kasza jęczmienna z grzybami

Składniki:

  • 1 szkl kaszy jęczmiennej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 kg grzybów
  •  łyżka masła
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka bazylii
  • łyżeczka tymianku
  • natka pietruszki
  • 1l bulionu warzywnego

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju, kiedy cebula zmięknie dodajemy pokrojone grzyby. Wszystko razem podsmażamy. Dodajemy kaszę i zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy aż kasza wchłonie bulion dodajemy łyżkę masła, doprawiamy tymiankiem, bazylią, solą i pieprzem oraz natką pietruszki.

Smacznego!