Czas czytania: 2 minuty

  1. Warunki przygotowywania żywności typu fast-food

Niestety, abyś szybko mogła dostać jedzenie do swoich rąk pracownicy w  sieciach typu fast-food muszą maksymalnie szybko je przygotować. Wszystko jest wcześniej mrożone a następnie w ekspresowym tempie podgrzewane lub smażone. Olej we frytkownicy z pewnością nie jest zbyt często wymieniany, ponieważ wiązałoby się to z dużo większym kosztem.

  1. Bezwartościowy skład

Nasz organizm do prawidłowego funkcjonowania oraz zachowania zdrowia potrzebuje witamin, minerałów, NNKT, aminokwasów oraz jeszcze wielu innych cennych substancji. Niestety na próżno szukać ich w jedzeniu z baru szybkiej obsługi. Dania serwowane w tego typu miejscach tylko zaspokajają nasz głód ( i to też na krótki czas) a nie odżywiają naszego organizmu, przez co take niezdrowe menu wiąże się z licznymi niedoborami składników odżywczych.