Czas czytania: < 1 minute

Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań i pysznych, domowych wypieków. Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy deser, który zachwyci zarówno smakiem, jak i wyglądem, koniecznie wypróbuj wielkanocne babeczki z masą krówkową HELIO! Dzięki nowemu waniliowemu smakowi masy krówkowej HELIO, zyskują one jeszcze bardziej aksamitny i delikatny charakter.

Przepis na wielkanocne babeczki z masą krówkową HELIO

Składniki:

  • 12 szt. ulubionych babeczek (domowych lub gotowych)
  • 1 puszka masy krówkowej o smaku waniliowym HELIO
  • 250 g serka mascarpone
  • 50 g masła
  • Bakalie HELIO Natura (orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe)

Wykonanie:

  1. Masło ucieramy z mascarpone, a następnie stopniowo dodajemy masę krówkową HELIO o smaku waniliowym – aż do uzyskania gładkiego kremu
  2. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki.
  3. Wierzch posypujemy ulubionymi bakaliami HELIO Natura
  4. Gotowe babeczki wkładamy na 30 minut do lodówki, aby krem lekko stężał.

Efekt? Puszyste, kremowe i niezwykle dekoracyjne babeczki, które staną się gwiazdą wielkanocnego stołu! Spróbuj i przekonaj się, jak prosto można stworzyć coś wyjątkowego.

Źródło: Materiały prasowe