Zupa warzywna z kaszą jaglaną
- 1 l bulionu warzywnego
- 2 marchewki
- 1 średni brokuł
- 250 g pieczarek
- 250 g fasolki szparagowej (może być mrożona)
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 100 g kaszy jaglanej
- 1 natka pietruszki
- Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, tymianek, ostra papryka
Marchewkę, pieczarki oraz fasolkę szparagową umyj i pokrój na małe kawałki. Brokuł umyj i podziel na małe różyczki. Obierz cebulę i czosnek, pokój na małe kawałki i podsmaż wraz z pieczarkami na maśle. Wrzuć wszystkie warzywa do bulionu dodaj koncentrat pomidorowy oraz kaszę jaglaną , gotuj na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Podawaj gorącą zupę udekorowaną natką pietruszki.